Det är många som på den senaste tiden har upptäckt möjligheten att spela Backgammon online. Det är ett fantastiskt roligt spel, som spelas mellan två personer. Det som spelet går ut på, är att man ska flytta sina femton spelpjäser, från sin uppställda rad, in i sitt ”bo”. Man gör detta genom att slå de två tärningarna som är del av spelets utrustning, så många steg som tärningarna visar. Man ska beräkna sannolikheter, försöka få så många av sina spelare in i ”boet”, och förstöra för sin motspelare, så att hon eller han inte får möjlighet till samma sak. Backgammon har en historia långt bak i tiden och det är oklart när spelets utformning kom till.

Var spelar man?

Du kan förstås spela Backgammon med dina vänner på det traditionella fysiska sättet. Du behöver då en spelplan, spelpjäser, och en tärning. Det här är ett spel som man behöver spela några gånger för att öva upp sin skicklighet i, även om det går relativt snabbt att lära sig det.

Du kan också spela Backgammon på internet, och då finns det både gratisvarianter på olika sorters spelsidor, och betalvarianter på nätcasinon. Klicka dig runt och läs på olika forum för att hitta en bra variant för dig! Det finns både möjligheten att spela mot en verklig person, och att spela mot datorn. När det kommer till att spela Backgammon, så är det oftast roligast när man har kommit in i det. Man hittar sina egna strategier, vilket är något som man lär sig med tiden och enbart med hjälp av övning och rutiner. Det blir faktiskt riktigt roligt först när man har blivit lite ”varm i kläderna”. Backgammon online kan till viss del skilja sig från när spelet spelas i fysisk form, detta är värt att ha i åtanke om du föredrar att spela på nätet.